Casele pe structură de lemn se fac acum în fabrică. Pe șantier doar se montează
Despre case pe structură de lemn și avantajele lor am spus de nenumărate ori, fiind un subiect ce trezește din ce în ce mai mult interes. Unul dintre avantajele pentru care mulți aleg sa meargă pe acest tip de locuință este timpul redus de lucru pe șantier. La o casă pe structură din lemn timpul de lucru pe șantier pentru a ridica pereții și a pune acoperișul se măsoară în săptămâni, uneori chiar în zile. De ce este posibil acest lucru? Pentru că mare parte din muncă se face în fabrică, casa ajungând în pachet pe șantier, unde este montată pe fundație. Astfel se elimină mare parte dintre operațiile necesare pentru construcția unei case din cărămidă sau beton și timpul se scurtează simțitor.
Prelucrarea în fabrică nu are doar avantajul scurtării timpului. Dotările din fabrică permit tratarea și prelucrarea lemnului în condiții infinit mai bune, ceea ce face ca rezultatul final să fie mult mai bun. De curând am dat peste filmul de mai jos făcut la Dimmer de Marius Șoflete de la Inginerie Creativă. Cei ce au abonament la Revista din Lemn tiparită au aflat de constructorul de case pe structură de lemn din Comănești din ediția din martie 2019. Ediția a avut ca temă casele din lemn iar unul dintre producătorii prezenți in paginile revistei a fost Dimmer.
Imediat ce am văzut filmul am spus că este musai să vă spun despre el. Vizionându-l veți înțelege mult mai ușor avantajele ce decurg din construirea în fabrică a structurii din lemn și a pereților. Filmul urmărește fluxul tehnologic, de la debitarea bușteanului și uscarea cherestelei, până la ambalarea pereților. Cu siguranta am mai vorbit despre unele prelucrări care se fac în fabrică. Filmul însă este perfect pentru a înțelege importanța fiecărei operații.
Autor: Mihaela Radu
Pentru a citi mai multe CLICK AICI!